רשלנות רפואית בניתוח להסרת בלוטת התריס עקב סרטן יכולה להביא לתוצאות בלתי הפיכות. לחצו כאן לקריאה על רשלנות רפואית וניתוח להסרת בלוטת התריס.
רשלנות רפואית מתקיימת כאשר מי מבעלי התפקיד בצוות המטפל לא ביצע את חלקו ברמה התואמת את שהיינו מצפים מבעל מקצוע סביר. אם נגרם למטופל נזק בגין אותה רשלנות רפואית יהיה זכאי לתבוע פיצוי נזיקי אשר גובהו יוערך על פי מידת הנזק שנגרם.
אין הכרח כי הגורם המטפל עצמו יהיה הרשלן, יתכן כי הרשלנות הייתה מצד כל חבר בצוות המטפל כגון אחיות / אחים, טכנאים, סייעים ואפילו עובדי מנהלה.
כך המצב, כמובן, גם בכל הנוגע לרשלנות רפואית בניתוח לטיפול בסרטן בלוטת התריס.
סרטן בלוטת התריס
בלוטת התריס ממוקמת בצוואר מתחת למיתרי הקול והינה המווסתת הפרשת הורמונים בגוף. להורמונים מצדם השפעה על מדדים רבים וביניהם קצב הלב, לחץ דם, חום גוף, משקל, רמת הסידן בגוף ועוד.
סרטן בלוטת התריס (Thyroid Cancer) הינו גידול סרטני המתפתח על הבלוטה. קיימים מספר סוגי גידולים אך הנפוץ מביניהם (כ-80% מן המקרים) נקרא גידול פפילרי.
טיפול בסרטן בלוטת התריס מחייב על פי רוב טיפול משולב של מתן הורמונים, כימותרפיה, יוד רדיואקטיבי, הקרנות וניתוח להסרת חלקית או מלאה של בלוטת התריס.
בכל מקרה של סרטן קיימת חשיבות רבה לאבחון מדויק ומהיר של המחלה המאפשר תחילת טיפול בהקדם האפשרי. תחילת טיפול במחלת הסרטן בשלב המוקדם ביותר האפשרי משפר לאין ערוך את סיכויי ההחלמה. כך המצב גם בכל הנוגע לטיפול בסרטן בלוטת התריס.
גם אם נעשה האבחון באופן מהיר ומדויק עדיין יתכן כי לחולה יגרם נזק אשר יכול היה להימנע בעת הטיפול. הטיפול בסרטן בלוטת התריס מחייב על פי רוב ניתוח.
רשלנות רפואית בניתוח לטיפול בסרטן בלוטת התריס
רשלנות רפואית שכזו יכולה שתתקיים אם לא נמסר לחולה מידע מספיק המאפשר קבלת “הסכמה מודעת” כמתחייב מחוק זכויות החולה; החלטה שגויה באשר לדרך הטיפול; רשלנות רפואית בעת הניתוח עצמו בין אם מדובר בניתוח להסרה חלקית או מלאה של הבלוטה.
סיבוכים כתוצאה מרשלנות בניתוח לטיפול בסרטן בלוטת התריס יכולים להוביל לנזקים כגון בעיות בהפעלת מיתרי הקול, עיוות ביציבה (כתף אחת נמוכה מהשנייה) ועוד.
פסק דין מוביל בעניין רשלנות רפואית בניתוח לטיפול בסרטן בלוטת התריס עוסק במקרה בו ניזוקה מטופלת עקב פגיעה בעצב הריקרנט, האחראי להפעלת מיתרי הקול בימין הגרון, ופגיעה בבלוטת הסידן.
לאחר הניתוח החלה המטופלת לסבול מצרידות, אובדן הקול, קשיי בליעה, שיעול, רעידות, אובדן הכרה, דיכאון, חרדה ועוד. כל אלה חייבו הוצאות בגין טיפולים רבים ועזרה בתפקוד היום יומי.
חברת הביטוח נדרשה לשלם סכום נכבד כפיצוי בגין נזקים אלה שנגרמו למטופלת.
אם עולה החשד כי נגרם נזק כתוצאה מרשלנות בניתוח לטיפול בסרטן בלוטת התריס מומלץ לפנות בהקדם לסיוע של עורך דין המצוי בתחום הרשלנות הרפואית.עורך דין שכזה יוכל לקבוע אם יש מקום להגיש תביעת רשלנות רפואית ולוודא כי נעשה הכול על מנת לזכות בפיצוי הוגן.