במידה ואתם חושבים על ניתוח שאיבת בטן כדאי מאד שתקרא את המאמר הבא. כל מה שצריך לדעת על רשלנות רפואית בניתוח מתיחת בטן.
האם אתם מכירים את התמונה הבאה: חוף הים בקיץ, נשים עם בטן שטוחה משתזפות על חוף הים בביקיני ומוציאות לכולם את העיניים.
במידה מסוימת, ניתוח מתיחת בטן אחראי במעט על התמונה הנ”ל. אמנם חלק מן הנשים אינם זקוקות לכך, אך נשים רבות בישראל בוחרות לעבור ניתוח מתיחת בטן מרצונן החופשי על מנת למתוח את הבטן, להסתיר שומנים ולקבל את הבטן שחלמו עליה כל השנים. ניתוח מתיחת הבטן נועד על מנת להבליט את שרירי הבטן על ידי הסרת עודפי השומן באזור הבטן.
רשלנות רפואית בניתוח מתיחת בטן – הכיצד?
מכיוון שמדובר בניתוח אסתטי ופופולארי בישראל, גובר הסיכוי למקרים אפשריים של רשלנות רפואית וצריך להקפיד שהרופאים אכן מבצעים את עבודתם נאמנה.
רשלנות רפואית בניתוח מסוג מתיחת בטן יכולה להתרחש בעת הליך הניתוח עצמו. במקרה זה מדובר על כך שהרופא המנתח נהג ברשלנות בעת הניתוח ולא השתמש בכלים המתאימים, לא שמר על הוראות הבטיחות הנהוגות, ביצע טעויות לא סבירות, התקיימה תקלה בהליך ההרדמה ועוד.
מקרים לא פחות חשובים של רשלנות רפואית בניתוח מתיחת בטן עשויים להתקיים לאחר הניתוח עצמו. מקרים אלו עשויים לכלול תופעות שהתקיימו לאחר הניתוח שלא היו קיימות לפניו, והמנותח לא קיבל לגביהם אזהרה מוקדמת או חוסר מתן הוראות בטיחות לאחר הניתוח על ידי הרופא המנתח.
חשוב בהקשר זה לציין, כי הניתוח אינו מסתיים עם היציאה מחדר הניתוחים. על הרופא מצופה לתת סיוע רפואי עד להחלמתו של המנותח ועל כן נדרש לפקח ולדאוג לשלומו לאחר ההליך הכירורגי.
אתם ודאי אומרים לעצמכם כי בגלל שמדובר בניתוח אלקטיבי (כלומר, שנעשה מבחירה) האחריות בשלב שלפני הניתוח חלה על המטופל. ובכן, אולי תופתעו לשמוע, שלא כך הדבר.
בניתוח אלקטיבי, גם בשלבים שלפני הניתוח, יכולה להתבצע רשלנות רפואית מצד הרופא המנתח. מרגע שבחר המנותח לעבור תחת ידיו של רופא מנתח, אחראי הרופא על שלומו וחייב לנקוט על פי חובת הזהירות הכללית.
כלומר, לפני הניתוח עצמו, עליו לוודא שהמנותח כשיר לעבור את הניתוח, עליו לבדוק את המדדים המתאימים לניתוח, עליו לפרט בפני המנותח את ההליך הכירורגי הצפוי בפניו ואת הסכנות הצפויות בניתוח. חוסר ביצוע פעולות בסיסיות אלו עשויות לחשוף את הרופא בפני תביעת רשלנות רפואית.
חושדים ברשלנות רפואית? עשו זאת נכון
בפסק דין ידוע בתחום ניתוחי מתיחת הבטן קבע ביהמ”ש פיצוי של כ- 210 אלף ₪ לזכות תובעת שתבעה את הרופא המנתח על כך שביצע ניתוח שאיבת שומן ולא ביצע מתיחת בטן אמיתית.
טענתה היתה, כי לא חתמה ונתנה הסכמתה לניתוח אותו עברה אלא לניתוח אחר ועל כן הרופא המנתח נהג ברשלנות רפואית. כאמור, ביהמ”ש הסכים עימה ופסק פיצויים כבדים לטובתה.
מקרה זה מהווה דוגמא מצוינת לחשיבותו של עורך דין המתמחה בנושא רשלנות רפואית. ללא יעוץ משפטי טוב, לא הייתה יכולה התובעת לבנות קייס משפטי שיביא לפסיקה נגד הרופא המנתח. ממקרה זה כדאי לקחת בחשבון את העובדה כי יעוץ משפטי טוב בנושא משפטי מורכב יכול להיות ההבדל בין ניצחון להפסד במשפט.