עם ההתחממות הגלובלית והחשיפה הרבה לשמש כולנו נמצאים בסיכון מוגבר לחלות בסרטן העור, אם לא נקפיד על כללי הזהירות. מה עושים כאשר רופאים אינם מאבחנים בזמן או בכלל את הסרטן?
סרטן העור – על המחלה
מדינת ישראל הינה מדינת שטופת שמש. מרבית חודשי השנה הינם חמים, הלבוש קצר, ואנשים נהנים ללכת לים או לבריכה. אך, יחד עם ההנאות שהשמש מסבה, היא מביאה עימה את אחד מסוגי הסרטן הנפוצים בישראל והוא סרטן העור.
סרטן העור הוא תהליך של התרבות תאית מואצת ללא בקרה של הגוף, כאשר החלוקה התאית מתגבשת על פני העור נוצר גידול המהווה את הסימפטום לסרטן.
סרטן העור מופיע בדרך כלל על חלקי גוף החשופים לקרינה ישירה של השמש (אך לא רק!), וכתוצאה פעמים רבות ניתן לזהות את הסרטן בשלבים ראשוניים יחסית, שכן ניתן לזהות כתם בצבע משונה, או נקודת חן גדולה באופן חריג או בעלת צורה משונה.
גורמי הסיכון של סרטן העור
גורם סיכון מרכזי לסרטן העור הוא, כאמור, חשיפה ממושכת לשמש. החשיפה לשמש חושפת את האדם לקרינה אולטרה סגולה המהווה גורם משפיע בהתפתחות סרטן.
גורמ סיכון נוספים הינם חומרים כימיים שונים אשר במגע עם העור יכולים לזרז את חלוקת התאים ובכך לשמש זרז לסרטן. גורמים גנטיים מהווים גורם סיכון נוסף. כדאי לדעת, שסרטן נמצא קשור לגנטיקה, כלומר הסבירות לחלות בסרטן העור גדלה אם היה סרטן במשפחה בדורות שלפניכם.
מקרי רשלנות רפואית באבחון סרטן העור
רשלנות רפואית באבחון סרטן העור יכולה להתרחש במספר אופנים: הרשלנות הרפואית יכולה להתבטא בכך שלא היה אבחון לסרטן העור כלל, או לחילופין היה אבחון שגוי.
אם למשל, אחד מגורמי הסיכון שהוזכרו לא אובחן ונבדק באופן יסודי על ידי רופא העור, וכתוצאה מכך נפגעתם, ניתן להגיש תביעת רשלנות. בנוסף לכך, על מנת לאבחן סרטן עור נדרש לשלוח דוגמית עור חשודה לביופסיה – אם תהליך זה אינו מתבצע ונגרמו לאדם נזקים בלתי הפיכים בהמשך, יש עילה לרשלנות רפואית.
דוגמא לחשיבותה של הערנות בנושא של רשלנות רפואית באבחון סרט העור ניתן לראות בפסק דין משה אהרון נגד שירותי בריאות כללית (ע”א 6424/04). במהלך המשפט התובע טען, כי התקיימה רשלנות רפואית באבחנתו וכי מה שהסתבר מאוחר יותר כסרטן עור, נטען על ידי הרופאים ככתם שמש.
בית המשפט פסק לטובתו של התובע וקבע, כי השופטים החזיקו מידע מהתובע ולא סיפרו לו את כל הנתונים בנוגע לבעייתו. בנוסף לכך, נקבעה רשלנות בטיפול עצמו בכך שהנגע הכרות לא נשלח על ידי הרופאים לביופסיה. פסק הדין זיכה את התובע בסכום של כ- 300 אלף ₪.
כיצד לזכות בתביעת רשלנות רפואית?
אם יש בידכם חשד כי מדובר במקרה של רשלנות רפואית באבחון סרטן עור, תצטרכו להגיש תביעת רשלנות מסודרת. מומלץ מאוד, כי תביעה כזו תיעשה בעזרת עורך דין המתמחה בנושא רשלנות רפואית שכן עורך דין מומחה יוכל לייעץ האם אכן מדובר במקרה רשלנות רפואית. כמו כן, הוא יוכל לעזור בגיבוש המסמכים הרפואיים הנדרשים ויגביר את סיכוייכם לזכות בתביעה המורכבת.