הפלה יכולה להיות באופן טבעי או באופן מלאכותי. ישנם מקרים קשים של רשלנות רפואית, שבהם בעקבות טעות או טיפול לקוי באשה הרה, נגמרת הפלה ובעקבותיה מות העובר. מה עושים במקרים הפלה עקב רשלנות רפואית?
הפלה טבעית: מתרחשת לרוב, במהלך 20 השבועות הראשונים של ההריון. כ-20% מההריוניות מסתיימים בהפלה טבעית, הגורמים הם רבים ושונים וחלקם אף לא ידועים, אך אין במקרה של הפלה טבעית את מי להאשים כיוון שאין אף אחד אשם במקרה זה.
הפלה מלאכותית: מתרחשת לרוב על פי רצונה של האישה, בשל מומים שהתגלו בעובר, הריון אשר מהווה סכנת חיים לאם או לעובר, הריון הנובע מאונס או הריון שהתרחש בטעות.
הפלה מלאכותית מבוצעת באמצעות, תרופות, ניתוח גרידה המבוצע על ידי רופא.
לצערנו, קיימים מקרים בהם האישה חושקת בהריון אך עדיין מפילה את העובר. הפלה עקב רשלנות רפואית, היא אחד מגזרי הדין הקשיים שיכולים לגזור על אישה.
מהם הסיבות להפלה עקב רשלנות רפואית?
בדיקת מי שפיר: בדיקה זו מתבצעת לגילוי מחלות כגון: תסמונת דאון. אחת מתוך 250 נשים העוברות בדיקה זו עוברות הפלה בעקבותיה.
ביצוע בדיקה זו דורשת מיומנות וניסיון.
בדיקת סיסי שלייה: בדיקה זו מתבצעת במטרה לגלות מומים והפרעות כרומוזומליות בעובר.
בדיקה זו דורשת ניסיון ומיומנות גבוה של הרופא המבצע. כ-5% מהנשים שעוברות בדיקה זו, מפילות את העובר בעקבותיה.
התעלמות הרופא מהריון בסיכון גבוה: הריון בסיכון גבוה, הינו הריון רב עוברי, הריון של אישה החולה במחלות כרוניות (סוכרת, מחלות לב וכדומה), עליית לחץ הדם במהלך ההיריון, דימומים במהלך ההיריון, מום במבנה הרחם, הפלות חוזרות בעבר, הריון עם התקן תוך רחמי, דיקור חבל הטבור לדגימת דם העובר, מיומה ברחם, דלקות בדרכי השתן, חבלה באזור הבטן, קשר חבל הטבור על צוואר התינוק, אי התאמה בין סוג דם האם לסוג דם העובר, מיעוט מי שפיר, היפרדות מוקדמת של השלייה, אי זיהוי מומים בעובר, מות עובר בעבר, מחלות זיהומיות אצל האם (כגון: הרפס), עובר במשקל גדול במיוחד, עובר אשר לא מתפתח על פי הקצב הרצוי ונשאר קטן במיוחד.
חוסר ניסיון והתרשלות של הרופא המטפל בביצוע בדיקות או בהמלצה לבדיקות נוספות.
כול הסיבות הללו ועוד רבות אחרות, עלולות להוביל להפלה. רופא אשר יבצע את עבודתו נאמנה, ויהיה במעקב אחר הריון האישה, יכול להימנע מהתוצאות הנוראיות של הפלה עקב רשלנותו.
הפלה עקב רשלנות רפואית והחוק בישראל
אישה אשר מעוניינת לתבוע את הרופא שטיפל בה על רשלנות רפואית, אשר בעקבותיה הייתה הפלה, צריכה לפנות אל עורך דין מומחה ומנוסה בתחום תביעות מסוג זה.
עורך הדין יבדוק את המסמכים והתיק הרפואי של האישה על מנת לראות האם יש עילה לתביעה, במקרים בהם תמצא עילה לתביעה, יגיש עורך הדין תביעה כנגד הרופא המטפל על רשלנות רפואית אשר גרמה להפלה לבית המשפט.