כיום, גברים רבים מעוניינים להשיב את אשר נשר להם במהלך השנים על ידי ניתוח השתלת שיער. מה קורה אם התוצאה אינה אסתטית או שנגרם למטופל נזק במהלך הניתוח?
אחד הפרוצדורות המבוקשות ביותר בעולם הרפואה הפלסטית והאסתטיקה על ידי גברים, הוא ניתוח השתלת שיער. חשוב לציין, שישנן גם נשים אשר סובלות מהתקרחות בשל בעיות, מחלות והפרעות גנטיות, אוטואימוניות או הורמונאליות.
השתלת שיער הנה תהליך ארוך, יקר, הטומן בתוכו לא מעט סיכונים, סיבוכים ותופעות לוואי, אך למרבית הגברים התוצאות משיבות להם את הביטחון וההערכה העצמית אשר אבדה עם איבוד השיער.
למרבה הצער, כמו בכל ניתוח, גם ניתוח השתלת שיער יכול לעיתים לא להצליח ואז כאמור נשאר הגבר קירח מכאן ומכאן.
מדוע נושר השיער?
ישנן סיבות רבות שיכולות לגרום לנשירת שיער:
- מקיומו של הורמון ה- DHT האחראי להרס הזקיקים
- חוסר איזון הורמונלי
- תרופות נגד קרישת דם
- דלקות
- דיכאון
- לחץ דם גבוה
- כולסטרול גבוה
- טיפולי כימותרפיה
- כוויות באזור הראש
- מחסור בברזל
- מחסור בויטמין B12 או אבץ
- מצבי לחץ וטראומה
ניתוח השתלת שיער
ניתוח השתלת שיער יבוצע אך ורק על ידי רופא כירורג מומחה, מנוסה ובעל הכשרה מטעם משרד הבריאות לעבודה. כמו כן, המרפאה, המכון או בית החולים הפרטי בו יבוצע ניתוח זה. כמו כן, הניתוח חייב להיות באישור משרד הבריאות.
קיימות 3 שיטות שכיחות לביצוע השתלת שיער: שתלי שיער, מתלי עור וצמצום אזור הקרחת על ידי מתיחת רקמות באמצעות החדרת מותחנים מתחת לקרקפת.
חשוב לציין שברוב המקרים השתלת השיער אכן מצליחה, אך היא מצריכה טיפולים מרובים, שכן התוצאות לא נראות לאחר טיפול אחד בלבד. כמו כן, אף רופא לא יכול להבטיח למטופל שיער מלא וגולש שמו שהיה לו בגיל 20, אלא מילוי שיער באזור ההתקרחות.
סיכונים ותופעות לוואי
כמו כל ניתוח, גם בניתוח להשתלת שיער ישנם סיכונים שונים ותופעות לוואי שעלולות להופיע:
- זיהומים ודלקות
- קליטה לקויה של זקיקי השיער
- מראה לא טבעי
- אובדן תחושה בקרקפת
- נפיחות
- דימום באזור ההשתלה
- צלקות מהמקום ממנו נלקחו השתלים
רשלנות רפואית בניתוחי השתלת שיער
רשלנות רפואית בניתוחי השתלת שיער, עלולה להתקיים כאשר הרופא המטפל אינו בעל ניסיון, מיומנות או הכשרה לביצוע ניתוחים מסוג זה.
כמו כן, רופא אשר מתרשל בעבודתו יכול לגרום לנזקים בלתי הפיכים לאדם, להבטיח תוצאות שלא יכול לספק, לא לספק את כל המידע בנוגע להליך הרפואי, התוצאות, תופעות הלוואי, הסיכונים והסיבוכים.
אדם אשר מעוניין להגיש תלונה כנגד הרופא המטפל, צריך קודם כול לגשת ליעוץ משפטי אצל עורך דין רשלנות רפואית אשר מתמחה ומנוסה בתחום תביעות רשלנות רפואית.
עורך הדין יגיש את המסמכים הרפואיים של המטופל לרופא מומחה על מנת לקבל חוות דעת רפואית ולראות האם אכן בוצעה רשלנות רפואית במקרה זה. באם נמצא שאכן בוצעה רשלנות רפואית, יגיש עורך הדין תביעה בגין רשלנות רפואית לבית המשפט.