על מבחן הרופא הסביר בתביעות רשלנות רפואית – כיצד מכריע בית המשפט בשאלה החשובה מכולן: האם הרופא המטפל נהג כמו שכל רופא סביר אחר היה נוהג במקומו או שהמדובר במקרה של רשלנות רפואית. בואו ללמוד על המבחן שנקבע בפסיקת בית המשפט…
רשלנות רפואית מוגדרת כאשר נגרם נזק הפיך או בלתי הפיך למטופל, עקב רשלנותו של הרופא או הצוות המטפל במתן טיפול נאות, איכותי, מתאים, בהתאם למצבו הבריאותי או הנפשי של המטופל.
כמו כן, רשלנות רפואית מוגדרת, כאשר הרופא או הצוות הרפואי אשר טיפל במטופל אינו מנוסה, אינו מיומן, אינו בעל הכשרה מתאימה לטיפול במקרים אלו.
בנוסף, רופאים אשר התעלמו מתסמינים של מחלות שהתעוררו אצל המטופל, התעלמו או התרשלו או אבחנו לא נכון מחלות, תוצאות בדיקות דם, בדיקות רנטגן, MRI ,CT, וכדומה.
מהם תחומי התביעות ברשלנות רפואית?
כל תחום הקשור לרפואה קונבנציונלית או אלטרנטיבית, בהם נפגע המטופל ונזק נגרם למצבו הבריאותי, פיזי ונפשי, נחשב לרשלנות רפואית.
להלן מספר דוגמאות לתביעות משפטיות נפוצות בעילת רשלנות רפואית:
- הפלה במהלך הריון
- אי אבחון מחלות לב
- אי אבחון מחלת סרטן
- רשלנות במרשם תרופות
- רשלנות בביצוע ניתוחים שונים ( ניתוחי לב, ניתוחים פלסטיים, ניתוחי לייזר לתיקון ראיה וכדומה)
- רשלנות ברפואת שיניים
- רשלנות במעקב הריון תקין ובבדיקות הריון
עורך דין לרשלנות רפואית
כאשר מטופל או בני משפחתו מעוניינים להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית, עקב נזק בריאותי פיזי או נפשי אשר נגרם למטופל ועקב כך הוא חולה כעת, מחלתו התפתחה, מחלה לא אובחנה, נזקים בלתי הפיכים נגרמו לגופו ולנפשו, הפלות, נכות, שיתוקים ואף מוות.
עליהם לפנות קודם כל ולפני הכול לקבלת יעוץ משפטי אצל עורך דין מומחה, בעל הכשרה מתאימה וניסיון בתחום תביעות בגין רשלנות רפואית.
עורך הדין ייפנה עם המסמכים הרפואיים של המטופל לקבלת חוות דעת רפואית מקצועית אצל רופא מומחה, על מנת לברר האם אכן בוצעה רשלנות רפואית מצד הרופא המטפל או הצוות הרפואי ואכן יש עילה לתביעה.
אם בנמצא שאכן קיימת עליה לתביעה על רשלנות רפואית, יגיש עורך הדין קובלנה (תביעה) לבית המשפט.
בית המשפט והכרעה בשאלת הרשלנות רפואית
בשנים האחרונות, עקב תביעות רבות בגין רשלנות רפואית, מחמיר יותר בית המשפט עם הרופאים הנתבעים.
בעיקר רופאים מתחום רפואה פלסטית, שכן מרבית הטיפולים הניתנים ברפואה פלסטית הינם אלקטיביים, אינם דחופים, אינם מסכני חיים והתשלום עבורם גבוה במיוחד.
כאשר מגיע לבית המשפט תביעה בגין רשלנות רפואית, מברר השופט באמצעות מבחן “הרופא הסביר” האם אכן בוצעה רשלנות רפואית מטעם הרופא המטפל או הצוות המטפל, והם לא נתנו שירות רפואי ברמה סבירה, לא הסבירו למטופל ולבני משפחתו את כל ההליכים הטיפולים, לא העבירו מידע חשוב בנוגע למחלה, דרכי טיפול, תופעות לוואי, סיכונים וסיבוכים, התעלמו או התרשלו באבחון המחלה, פרוש תסמינים ועקב כך גרמו לדחייה במתן טיפול הולם, והסתכנו בגרמית נזקים פיזיים-בריאותיים ונפשיים למטופל.
או במקרים בהם “עבר” הרופא הנתבע את מבחן הרופא הסביר, כיוון שהתנהג באופן סביר ונתן למטופל את כול המידע המתבקש בהתאם לאבחנת מחלתו, אופן הטיפול, תופעות לוואי, סיכונים וכדומה, אך עדיין בשל גורל אכזר, ללא קשר לרופא המטפל נגרמו נזקים למטופל.